Verwarming

Waterpompsysteem

De volgende warmtebronnen kunnen wij nieuw leveren of vervangen:

Sinds een aantal jaren zijn wij op een zuinige manier bezig met het produceren van warmte. Nu en in de toekomst wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de warmtepomp. De warmtepomp is nog vrijwel nieuw, maar voldoet erg goed bij ons nederlanders.

Warmtebronnen:

CV-ketel: De oude bestaande ketels worden steeds meer vervangen door wandketels, waarbij ook de warmwater voorziening is ingebouwd. Het rendement van deze ketels is sterk verbeterd, zodat er zuinig met energie wordt omgegaan. De nieuwe generatie ketels zij HR of VR. HR staat voor hoog rendement en VR voor verbeterd rendement. Afhankelijk van het gasverbruik kan hier tussen een keuze worden gemaakt. Voor een juiste keuze adviseren wij u graag.

 

Radiatoren: Voor elke ruimte die moet worden verwarmd is er wel een radiator te vinden. Meestal wordt een radiator onder het raam geplaatst. De hoogte is afhankelijk van af de vloer tot onderkant vensterbank. De breedte is vaak de volledige oppervlakte van het raam. Naast een hoogte en breedte heeft een radiator ook nog een diepte. Wanneer men meer vermogen nodig heeft om de ruimte te verwarmen, dan kan men een radiator nemen met meerdere panelen, of meerdere convectoren. De radiatoren die onder het raam geplaatst worden vallen vaak niet erg op. Toch zijn er tegenwoordig ook radiatoren die een must voor het oog zijn. In de badkamer ziet men steeds vaker een designradiator toegepast. Op deze radiatoren kan men ook een handdoek verwarmen en drogen. Ook in de woonkamer wordt een designradiator steeds vaker toegepast. De radiator kan de vorm hebben van een spiegel of kast.

 

Vloerverwarming: Bij vloerverwarming wordt door middel van straling de ruimte verwarmd. Dit is het beste te vergelijken met de stralingswarmte van de zon. Door de grote oppervlakte van de vloer zal de ruimte gelijkmatig verwarmd worden. Op elke plek in de ruimte is het dus aangenaam warm, zelfs bij een lagere temperatuur. Dat bespaart ook weer energie. Bij radiatoren zal de warmte door de lucht verplaatst worden. Warmte lucht zal naar boven stijgen, en niet in elke hoek van de ruimte komen. Vaak heeft men dan last van koude voeten. Bij vloerverwarming komt de warmte van de vloer, dus heeft men er geen last meer van koude voeten. Bovendien is deze warmtebron niet zichtbaar.

 

Thermostaten: Wil men de ruimte op een bepaalde temperatuur brengen, en behouden, dan moet men de temperatuur kunnen regelen. Dit gebeurt met een thermostaat. Een thermostaat meet de temperatuur in de ruimte, en wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, dan schakelt het de ketel uit. Wanneer de temperatuur weer zakt, dan schakelt het de ketel weer aan. Op die manier wordt een zo constant mogelijke temperatuur behaald. Met de eenvoudigste thermostaat kan men alleen de gewenste temperatuur opgeven, deze zijn erg makkelijk in gebruik. Het is echter ook mogelijk dat de thermostaat automatisch in en uit schakelt. Wanneer u wakker wordt, of naar bed gaat, dan schakelt de thermostaat vanzelf aan en uit. Op die manier is er altijd een behaaglijke warmte wanneer u het nodig heeft.

 

NIEUW!

Sinds kort leveren leveren wij ook gashaarden van vershillende merken. Zo kunt u op een warme en gezellige manier de winter door komen!